Mleczarnia Skarszewy Sp. z o.o.
Informacja o kliencie
Adres wysyłki
Produkujemy masło i sery nieprzerwanie od 1895 roku. Mleko używane do produkcji pochodzi z terenów Kociewia i Kaszub, obszaru nieskażonego przez wielki przemysł, czystego ekologicznie. W swojej działalności koncentrujemy się na produkcji wysokiej jakości produktów, wytwarzanych wyłącznie z najlepszego mleka. W naszych produktach nie znajdziecie powszechnie stosowanych zamienników obniżających koszty. Nie zastępujemy tłuszczu mlecznego tłuszczami roślinnymi. Nie dodajemy skrobi ziemniaczanej. Nie stosujemy zagęstników, wypełniaczy i tym podobnych dodatków. Produkujemy tradycyjnymi metodami stosując najnowsze osiągnięcia techniki i technologii. W 2004 roku Spółdzielnia Mleczarska Skarszewy zakwalifikowana została do handlu na terenie Unii Europejskiej, a w 2009 roku uruchomiliśmy produkcję serów typu risotta. W aktualnej ofercie oprócz mleka, masła i serów znajdują się śmietany, maślanki, kefiry, jogurty a spośród serów najbardziej znane to między innymi: Tylżycki, Skarszewski, Kociewski, Jeziorański, Szeneker czy Brylant.